Dětské a rekreační středisko Littner

Littner pravděpodobně většina z vás zná. Je to táborové středisko ukryté v borových lesích na jihu Moravy. Každý rok tam trávíme část léta a je to místo, které je pro mnohé z nás srdcovkou.

Littner ale není zdaleka jen o swingařích. Každý rok tam na tábory a víkendovky jezdí stovky dětí. A tábory se setkávají s technickými a organizačními potížemi. Tančírna/společenská místnost, ve které míváme tančíny je za špatného počasí příliš malá a temná, než aby se tam mohly pro děti dělat hry. Sotva se vlezou na podlahu a můžou zpívat písničky.

Littner o rekonstrukci tančírny mluví už mnoho let. Bohužel, středisko je spravované Jihomoravským Krajem a tak schované, že málokterý politik to vidí jako exkluzivní příležitost podpořit viditelnost svého volebního období. A tak je na to vedení Littneru samo….

Jak můžeme Littneru pomoci? 

Je možno pomoct i bez finančního příspěvku. Littner plánuje dvě víkendové brigády během tohoto roku. Jednu na demolici, druhou na stavbu nové, větší tančírny. Dobrovolníci, kteří by chtěli přijet a přidat ruku k dílu budou vítání. Termíny zatím známé nejsou.

Chrti v nouzi

V Irsku každý rok bezdůvodně umírá tisíce greyhoundů, a to ve věku 2-3-4 roky. Ze zákona tomu nic nebrání. Chrtí závody jsou byznys, kde se zvířata stávají pouhým zbožím, které když doslouží, tak je jednoduše odstraněno.

Organizaci můžete pomoci adopcí chrta (pokud přemýšlíte o pořízení pejska). Nebo je podpořit finančně k jejich provozu a k darování chrtíkovi místo v útulku či v rodině a zabránit tak jeho utracení.

Pokud vás tenhle projekt zajímá více, ve Swing Wings je osůbka, která vám ráda všechno vysvětlí. Lektorka Poli. Sama adoptovala chrta Kennyho a je aktivní v osvětě o tomto problému.

Více na: http://www.chrtivnouzi.cz/

Food Not Bombs Brno

Food Not Bombs je volné sdružení nezávislých skupin rozdávající zdarma veganské a vegetariánské jídlo pro ostatní. První kolektiv Food Not Bombs vznikl v roce 1980 v Bostonu, od té doby se tato aktivita rozšířila po celém světě.

Filozofie Food Not Bombs vychází z otázky: proč lidstvo vydává stále více peněz na zbrojení, když odhadem 1 miliarda lidí hladoví?

Sdružení se dohaduje s menšími obchody o darování jídla, které je z nějakého důvodu neprodejné. Za pomocí dárcovských příspěvků a dobrovolnické práce každou sobotu na Moravském Náměstí rozdávají lidem bez domova nejen jídlo, ale zprostředkovávají darování hygienických potřeb, oblečení, spacáků, atd.

Jak je můžete podpořit finančně nebo dobrovolnickou prací se dočtete na jejich webu: https://food-not-bombs.cz/  nebo FB.