Pája a její sladkosti jsou prostě legendární, pojďte se od ní nechat inspirovat a něco se naučit!
úterý 28.4. 18:00-19:00, Zoom
Cheesecake je nejlepší za 3 dny, takže pokud to vydržíte, tak nejenže na 1.5. uvidíte prasátko zlaté, ale můžete odstartovat máj, lásky čas čupr dezertem.
Co budete potřebovat:
– oblíbené sušenky – 200 g a více (podle vaší chuti) nebo mandle/oříšky/arašídy – v rámci úspory času je na pečení mějte rozemleté nebo nasekané či rozdrcené (mixér spolehlivě nahradíte pevným igelitovým sáčkem v kombinaci s válečkem/lahví vína a chutí do něčeho praštit
– rozpuštěné máslo – poloviční množství v poměru k sušenkám/oříškům
smetanový sýr či tvaroh – 500 g – kombinujte podle sebe, moje oblíbená kombinace je vanička tučného tvarohu (250g) a ricotty (250g), ale můžete využít i lučinu (bez pažitky), duco, mascarpone, philadelphii (ta je ve všech amerických receptech na cheesecake), můžete zkusit i bezlaktózové výrobky, není to vůbec špatné
kysaná smetana – 200g kelímek, čím tučnější, tím chutnější cheesecake
vejce – 2ks
cukr – krupice nebo jemný třtinový – cca 150 g či více, ale uvidíte během pečení, kdy už je podle vás hmota dostatečně sladká
kůra z 1 citronu
něco extra (můžete mít, ale nemusíte) – vanilková esence, oblíbená marmeláda, arašídové máslo, šťáva z citronu, nasekané mátové lístky, rozpuštěná čokoláda, slaný karamel, lotuskový krém – tím vším se dá měnit příchuť
nádobí a náčíní:
rozevírací dortová forma s průměrem 22-26 cm, pokud nemáte, použijte pekáček menších rozměrů, ale hluboký (budete pak vyjídat z formy)
brutvánek (pekáč) na horkou vodu, ale jde to i bez něj
alobal
pečící papír, aby se dal cheesecake z kulaté formy vyndat
robot/metla/šlehač
lžíce, lžička