Historický talk si vzal pod palec Marek – mladá energie mezi tanečníky i DJ-i. Spolu s moderátorem Matěm se bavili o životě, kariéře a tvorbě Bennyho Goodmana. Fotky, videa a historie jedné z výrazných osobností zlaté swingové éry, které melodie slyšel v životě snad každý.
Goodmanova první vinylová nahrávka s uskupením Benny Goodman and his Boys. Jedna z mnoha, jež odstartovala Bennyho kariéru.
Zásadní moment pro historii swingu. Goodmanův orchestr po neúspěšném turné napříč spojenými státy získává oblibu a podporu od svých věrných posluchačů a fanoušků v Palomarské tančírně.
Bitva velikánů, na kterou vzpomíná i Frankie Manning ve své knize. Událost to byla natolik velkolepá, že se před tančírnou Savoy tlačily davy, snažící se dostat dovnitř.
Krok do neznáma pro tehdejší hvězdu showbyznysu. Goodman veřejně vystupoval s triem, do kterého začlenil i vynikajícího pianistu černé barvy pleti Teddyho Wilsona.
Gestem proti rasismu a segregaci se stal koncert v Carnegie Hall v roce 1938, kde zahrálo mnoho skvělých černošských muzinkantů, jako třeba Count Basie, Johnny Hodges, Lester Young a další.
Marek pro vás taky nachystal výběr písniček a videí, ktoré vám blíže představí tvorbu a osobnost Bennyho Goodmana, poslouchejte a užívejte!